CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Monday, June 13, 2011

ini bukan cerita aku

Ini cerita aku.. Aku (bukan nama sebenar) baru je kawin, ngan pilihan mak
aku. Aku tak penah kenal pon dia (bukan nama sebenar gak). Tapi mak punye
pasal kan, aku terpaksa follow je la. Arghh, nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak tido kol brape, nak
bangun kol brape. Pastu kadang2 sampai tengah hari tido, sampai terlepas
kuliah.. haha. Tade orang marah pon. Lecturer pon tak marah.

Tapi skarang, nak tido lewat sikit je ade orang sound. "Jom la bang
tido...". Pastu kalau tak bangun Subuh memang kena cubit peha la aku ni.
Kesian kena buli..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak makan kol brape, nak
makan ape. Boleh makan best2, sebab beli kat kedai.. Tapi skarang, huhu..
Macam budak kecik je, kena ikut jadual makan! Dah la kadang2 dia masak
masin la, pahit la.. Pastu kadang2 dia bagi aku makan sayor je bebanyak.
Tak makan kang kecik hati lak, pastu tulis kat status facebook dia. Arghh,
nyesal giler kawin..

Kalau dulu masa belom kawin, ikut suka aku je nak shopping bile, kat mane,
nak beli ape.. Kira berbelanja tanpa waswas la. Tu yang shopping kejap je
melayang 2 3 ratos skelip mata. Hohoho.. Tapi skarang, nak pegi shopping
je, dia dah siap2 ngan list barang nak beli. Tade dalam list, tak leh
amik!! Dah la berejam-jam pusing.. Leceh tol la orang pompuan nih. Muka dia
takyah citer la, memang ceria je kalau masok shopping mall. Aku je yang
muka tensen. Arghh, nyesal giler kawin...

Kalau dulu masa belom kawin, rambut aku ni macam2 pesen la bleh buat.. Ala
Korea bleh, ala Carles Puyol (Kapten Barcelona) pon bleh buat, tade orang
sound. Tapi skarang, panjang sket je kene sound.. panjang sket je kene
sound.. Dia kata x hensem la, x kemas la.. Tak potong kang dia tanak
ironkan baju aku lak. Haisshh.

Ade satu hari tu, masa makan kat JUSCO, ade la sorang awek comel melintas
depan kitorang. Aku pon terpandang awek tu tanpa niat (ikutkan tak berdosa
la kan?..) ADEH!! Terus kena cubit peha aku dari bawah meja. Cemburu buta
lak bini aku (mentang-mentang la aku hensem..). Ape lagi, menjerit la aku
kat situ.

Maunye tak kuat, satu foodcourt tengok kitorang, termasuk awek tadi.. Arghh
first time kot rasa malu giler camtu. Rasanye muka aku lagi merah dari sos
cili atas meja. Sakit wooo bini aku cubit. Huhu.. Kesian la kat bakal
anak-anak kami nanti. Haha..

Tapi yang bestnya, skarang aku dah xyah basuh baju, iron baju sendiri..
Sume dah ready made. Hehe. Bab-bab iron baju ni memang aku x berapa sket.
Kalau dulu masa belom kawin, skali iron baju, sebulan aku pakai. Haha.
Malas basuh sebab tanak iron lagi! (Oppss kantoi..). Pastu baju2
bergelimpangan atas katil. Aku memang suka tido atas kain baju ni (padahal
malas kemas). Skarang... hehehe.

Lagi yang best, time aku demam ke, x sihat ke, rasa diri ni cam dihargai
je.. Yela, kira ade orang take care la. Totalcare!! Hehehe.. Kalau masa
belom kawin dulu pepandai la bawak diri kalau demam. Huhu, sadis3..

Pastu kan, skarang kehidupan aku kira tersusun la.. Maklum la dah ade
'PA'.. Kalau banding ngan dulu, hmm.. x produktif sangat la kehidupan aku.
Sekali-sekali dia kejut aku bangun solat malam, kadang-kadang dia tegur
kalau aku lama tak baca Quran.. Hmm sejuk hatiku. Maklum le kita ni bukan
malaikat, iman turun naik. Jadi kena ade yang tolong ingatkan. Ini la
pentingnya cari isteri yang solehah!

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana marah kalau abang tido lambat
Boleh la abang bangun awal-awal pagi
Then kita solat Subuh sama-sama..

Tapi kalu abang tak bangun gak,
ayang cubit je pehe abang
abang xkan murka..
Lagi abang sayang ade la..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana jaga makan minum abang
Tengok skarang abang da nak gemok da
Takde la kurus je macam mula2 kawin dulu..

Ke memang nak abang jadi gemuk ni?
Ayang takut orang lain berkenan kat abang ek?
Jangan bimbang atau ragu okeh,
Cintaku hanya eksklusif untukmu sayang..

Buat isteriku yang comel dan tercinta
Terima kasih kerana tolong iron baju abang
Sebab abang memang allergic sket bab iron2 baju
Jangan risau la nanti abang potong rambut..

Skarang abang dah tak selekeh macam dulu
Rambut da kemas, baju da kemas, senyum memanjang
Hidup terurus, amal pon terjaga, badan pon berisi juge
Argghh, nyesal giler kawin LAMBAT!!!


(Ini cerita tade kaitan ngan penulis okeh. Penulis masih seorang yang
selekeh)

** sekadar ingin berkongsi email yg aku dpt xlama dulu ;)

2 comments:

anata said...

hahaha sweet kan email ni (^.^) aku dapat dari seorang yg sweet juge hehehe

sis wawa said...

sweet bangat :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...