CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Thursday, May 17, 2012

khabar gembira =)

Assalamualaikum...

nak kongsi berita gembira... alhamdulillah im pregnent :)

dah 2 bulan pun...


al-kisahnya camni.... aku memang x menghadapi sebarang morning sickness or ape2 tanda alahan. cuma ada la muntah2.. tapi kalau di kirakan baru 3 kali je pun... sekali 2 aku termuntah masa kat pentry ofis.. kecoh lah kakak2 ofis aku.. dorang ni dah lama dok kate nampak cam aku ni dah ada isi.. tapi biase aku buat xtau je... sekali kakak sorang ni namanya Wan Sakinah telah membelikan alat di bawah tanpa aku suruh pun.. 2 la permulaannye....


esok paginya aku ingat 10 mei aku pun test la... test dalam bilik air la kan.. so bodoh2 tunggu la kejap pas2 tengok benda ni sama je.. ntah apa berubah pun xtau... masuk bilik baru baca balik panduan macam mana nak tengok benda ni berfungsi... ooooooo aku tengok positif ada 2 line.. tapi hati duk kata jangan gembira sangat sebab takut benda ni tipu ke kan...


sampai je ofis kakak2 ofis ape lagi duk tanya la... aku pun tunjuk jela result yang dapat.. sume kate memang sah pregnent. aku x pecaye lagi.. so malas happy lagi... sebab esok aku nak g check ngan doctor tuk pastikan.. soknya hari jumaat. balik ipoh and suh en.hubby temankan...
balik ipoh dengan perasaan berdebar-debar aku g la klinik nak check... alhamdulillah syukur sangat2 aku dah pregnent. memang aku x merancang untuk first baby ni... syukur sangat Dia bagi rezeki kat kami... doctor pesan kat aku jalan banyak jalan, naik tangga pun jangan.. jangan makan nenas, durian, pisang pun. sebab aku ada bleeding ckit.. doctor dah bagi ubat... kalau aku rehat je memang ok xde la darah keluar... nampaknya terpaksa cancel holiday next month g Kuching :)

ni hasil Scan kat klinik... korang doakan aku ngan baby selamat tau... harap2 kami sentiasa sihat... aku sdey hubby jauh tapi xpela akan ku tempoh jua.. mungkin ada hikmah di sebalik semua ni... ape pun im so happy dengan news ni =)

7 comments:

dania rosly said...

beb...congrat..bakal mummy ye ko...semoga dapat mengharungi mase mengandung dengan baik dan selamat..

M.I.Z W.A.W.A said...

amin.....

NURULHANIF said...

moga tabah hadapi segalanya.. :)

...miSS fAi... said...

wahh pura..!!! alhamdulillahh, tahniahhhhh!! jaga diri baik2 tau... dgr ckp doktor tu... syukur anda bakal menjadi ibu tak lama lagi..!!! tumpang happy!!!

Safia Ibrahim said...

wah!tahniah!!2 bulan dh br kao tao..haha..semoga berjalan lancar pregnancy kao!^_^

M.I.Z W.A.W.A said...

thanks korang.. doakan aku sihat2 aje k.. amin...

suzie rahman said...

salam wawa..hihi alhamdulillah. ak sentiasa akan doakan ko n bby sht wlaupon jauh dr lalan.:p

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...