CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Tuesday, April 17, 2012

Berkelah di Ulu Chepor

assalamualaikum... good morning.

today is tuesday ye murid2.. hari ni hari kedua aku berkursus. kursus pengurusan Aset dan Stor. ingatkan dapat kursus jauh cikit dari ofis sekali bangunan sebelah je... x dapat nak jejalan.. redho jela... hujung minggu ari 2 aku g mandi manda... kakak aku mesti jeles x dapat ikut hahaha.... aku g mandi kat ULU CHEPOR yang terletak kat Kampung Ulu Chepor. aku g ngan family aku skali ngan family pengasuh aku dulu...

perjalanan dari Tol Jelapang ke tempat ni dlm 20mnt je kalau bawak slow macam kura-kura hehe... nak masuk sini dikenakan bayaran RM2.00 untuk kereta dan RM0.50 untuk motor.. bagi yang nak sewa pondok lak RM2.00 bagi satu pondok... hari tu kami sewa 2 pondok..

ok sampai je tengok air yang sejuk ni... x sabar nak mandi huhu... kena pandai cari port air dalam ye...akhirnye jumpe port strategik.. x salah aku kat ni ada lebih kurang 30 lebih pondok disediakan.. tandas untuk persalinan pun ok.. aktiviti pertama dimulakan dengan menbakar arang2... nampak big boss aku ngah keluarkan arang... dibantu oleh lelaki-lelaki perkasa di sekelilingnya...bila arang dah menjadi (kami guna Fire Starter je senang...) mulakan operasi membakar.. menu untuk dibakar hari tu ialah ikan keli (feveret bigboss/ my father) ayam yang di perap semalaman, hot dog ngan berger bakar.... layankan gambar-gambar proses membakar.. cuma berger dibakar selepas mandi manda so x sempat nak snap sorry :)selesai membakar.. sesi paling best iaitu MAKAN...................... makan beramai-ramai memang best kan..tengok hubby aku makan dengan seleranya hahaha... x sempat nak post suap makan, sempat ngange je hehe... xpela hensem jugak la cmni...dari pagi aku x makan semata nak makan kat sini... akhirnye dekat kul 12 setle makan... semua dah ready untuk berendam... ok bye... (terjun dalam air... hehe...)









3 comments:

gorjesbanyakcakap said...

aiyorkkkk terasa nk pi trojun itu ayor....

hehheee lan makin sehat ;) bahagia tu! pandai cik pora kite jaga heee

M.I.Z W.A.W.A said...

dekat je ngan rumah kan... sila la pergi terjun...

perot pun makin membolat! ape la dia makan hahaha...

suzie rahman said...

ceh bedebah ko wawa, terliur aku. nk ikan keli.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...