CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Followers

Wednesday, February 15, 2012

Detik-detik dan disebalik tabir pernikahan LAN & WAWA

Assalamulaikum.....

alhamdulillah, hari ini sy akan menceritakan mengenai kisah-kisah behind the scene sekitar majlis majlis pernikahan kami pada 4.2.12... At the end of the day, memang rasa lega sangat-sangat sebab semuanya dah selesai, syukur sesangat. jadi dengan rajinnya hari ini aku nak share sikit sebanyak mengenai pengalaman aku di hari berbahagia ini. moga menjadi pedoman dan pengalaman untuk sesiapa yang baca. sekarang nama sy dah bertukar... cik puan besar nor safura. perasaan? usah di tanya la macam-macam ada hahaha.... meh ikuti perjalanan majlis aku yang simple ni

khamis , 2.2.12



rumah aku dipasang pelaminan yang indah... semua jiran tetangga datang menjenguk. teruja dengan warnanya yang memang "kong xi fat chai" merah menyala.. siap makcik sebelah rumah aku cakap "ok dah ni tak yah nak sanding lain tempat nikah ni pun dah ok" ok makcik ni tak ckup glem la....






Jumaat , 3.2.12


hari ini pagi-pagi lagi aku dah bangun kemas rumah nampak x ciri-ciri isteri misali hehe... petang tu aku bersama-sama makcik kampung sibuk duk tumbuk inai. kena tumbuk bebanyak rasanya mesti ramai yang nak menumpang kan... malam sebelum pakai inai pastikan kalian semua sudah membuang apa yang patut dan isi perot sikit. nanti lapar susah kan. tu pun adik aku kena buli sebab aku asyik dahaga nak minum je so die kena la tolong suapkan.... malam tu jugak member dari KL pun sampai dorang pun menyibuk pakai inai sama. aku dah macam patung je , kaki tangan berinai tak leh buat apa dah.... malam tu adik aku jugak kena siapkan tempat tidur sebab aku punya mata dah tak tahan mau tidur... tu pun dah kul 2 baru dapat tidur.





sabtu , 4.2.12


pagi sabtu - member aku datang sebab nak lukis inai henna. baru glemer kan... so ada jugak la yang amik kesempatan. its sokey sebab meriah sangat time tu.. sampaikan anak buah aku yang kecik -kecik pun nak berinai jugak... dekat kul 1 baru semua selesai... sangat berpuas hati dengan seni tangan ni. kalau nak tau tuannya ni la http://ainartwork.blogspot.com/






tengahari - kul 2 mak andam pun datang nak mekup aku... sebenarnya budak lagi je yang mekup aku ni. ceritanya panjang.. takpe nak cerita jugak.. mula2 memamg aku nak mintak member aku je si nina tolong mekup, sekali kak sedara aku cakap die nak mekupkan aku.. die ni memamg kaki mekup barang mekup pun banyak. so aku confirm la suh die mekup.. skali 2 hari sebelum hari kejadian die cakap xboleh lak. ape aku rasa? gler la die cakap cam keling. memang panas la macam-macam alasan die bagi.. kelam kabut la aku cari orang nak mekup lastnya jumpa la member adik aku kat fb. deal terus time 2 jugak... memang nasib la kiranya. ni la hasilnya..





petang - rombongan lelaki dijangka tiba lepas asar. sepatutnya hubby n family solat dekat masjid berhampiran rumah je... rupanya diorang solat tempat lain.. so terdapat kelewatan di situ. kul 5.30 baru sampai. perasaan aku?? sebelum rombongan sampai lagi aku dah duk bergambar atas pelamin kot.. happy dalam kerisauan. sekali dengar kata rombongan sampai aku pun duk baik-baik atas pelamin skali ada 2 3 org makcik ni sound"pengantin perempuan duk la dalam" aku xnak.. tp dah kena sound dengan berat hati aku masuk la duk tepi bilik... aku dengar pun sipi-sipi jela.. tengok gambar kat bawah aku takde kan.. bila dah selesai semua baru aku dapat keluar.. rugi betoiiii...

nak tau rahsia ni... dalam duk dalam bilik tu sambil masing-masing sibuk nak dengar akad nikah berlangsung. kami duduk-duduk la hujung katil secara beramai-ramai sekali "pap" ade bunyi hahahaha... rupanya katil patah. nasib baik la ckit rupanya pembahagi katil 2 terjatuh.. xsempat first night hahaha kami-kami je dah boleh buat huru hara...


ade kejadian lagi masa ni... bapak aku kan nikahkan kami. die punya la gegor sampai 6 kali salah kome weh... suasana nak suram terus tak jadi suram. nak gelak pun ade hubby aku ni. die maintain je... macam-macam la bapak aku ni salah.. nama salah la, mas kawin salah la... tapi ok la abah steady akhirnye setelah tok kadi tulis atas kertas barulah abah berjaya nikahkan kami dengan selamatnya... aminnnn :)




sayalah MRS.AZLAN :)



alhamdulillah semuanya dah selesai.. terima kasih kepada semua yang banyak membantu dalam menjayakan majlis kami ini... semua gambar ni ditangkap dengan camera biasa so takde la berkualiti sangat.. tunggu la profesional punya dan tunggu update pasal hari persandingan kami pulak.and satu lagi.. tok kadi yang nikahkan kami sangta sempoi... tak tanya apa-apa pun hehehe..... sekian sahaja hari bersejarah kami :)



2 comments:

...miSS fAi... said...

pura...!! tahniah!! mcm2 la weh yg berlaku time ko nak nikah tu... katil patah?????????? saboo jelaaa... hehehehheh... neway, aku doakan moge ko berbahagia sampai syurga dgn suami tercinta. jadi bidadari yg terindah untuk si suami k... doakan aku kawen pulak ek... hehehhehhe

sis wawa said...

thanks beb... ni la pengalaman berharga :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...